Uppdatera ditt hem i 2019-stil

När fjolåret nu har sagt adjö och 2019 har gjort entré, är det inte bara nyårslöftena som ska förnyas utan även hemmet kan få sig en ”makeover”. Nya influenser ger både dig och ditt hem en nystart och här får du några tips på hur de olika rummen kan gynnas av trenderna. En stor fördel är nämligen att 2019 har något för de flesta smaker och en nypa individualitet och personlig tolkning sätter pricken över i.

De olika rummen i hemmet kan med lite kreativitet skapa en helt ny omgivning. När du ändå är i färd med att anlita ett byggföretag som https://www.lisana.se/ för hjälp till renoveringen kan du passa på att se dig omkring för att komma fram till vad du själv kan förändra i det lilla.

Gör ditt sovrum till en fridfull oas

Ofta blir sovrummet en smula nonchalerat vid en renovering, eftersom köket och vardagsrummet får mer uppmärksamhet. Ingen mer än du själv och din eventuella partner kommer att se sovrummet och det gör att det ofta blir bortglömt i renoveringsplaneringen. Men i år står sovrummet i fokus och bör både vara inbjudande och lugnande. Satsa på ljuva pastellfärger i jordnära toner eller svagt rosa, svampmålningsteknik på väggarna och många växter.

Köket – alltid redo att renoveras!

Hemmets kärna är van att få bli ompysslad och även under 2019 ska det satsas mycket på köksinredningar. Här kan du dock våga vara lite mer modig än i sovrummet genom att använda olika typer av marmorerade mönster på köksbänkar och på porslin. En perfekt kombination är dock de vita eller högblanka ytorna med marmor lite här och där som färgklickar. Det dämpar effekten för den som vill behålla det klassiska intrycket men likväl få en gnutta karaktär. Här nedan följer några tips på detaljer som kan sticka ut färgmässigt:

  • Handtag och knoppar
  • Lister
  • Lampor
  • Glas och porslin som gärna ska vara synligt i köket

Pastellfärger och kontraster under 2019

Gula toner och jordnära pastellfärger är en het trend i alla rum under 2019. Dock slängs gärna lite påtagliga färgklickar av petroleumblått och lila in som kontraster. När det kommer till mönster och former är det kontrasternas år. Geometri varvat med naturliga och oregelbundna former är ett hett tips. Lägg in en matta med geometriska detaljer och låt soffbordet av trä se hemmasnickrat eller skulpterat ut.