Tips för smidigare flytt

Dags att flytta? Då finns det en hel del saker att tänka på om du vill att flytten ska gå så smidigt och smärtfritt som möjligt – speciellt när det kommer till att packa ner och upp dina saker i flyttkartongerna.

När det kommer till att genomföra en flytt är det absolut smidigaste alternativet att anlita en flyttfirma som kan hjälpa en. Men visst finns det en hel del saker du själv kan göra för att förenkla för dig själv – oavsett om du tar hjälp eller inte. För du ska väl packa ner och upp dina prylar själv? Då kan det vara en god idé att packa smart!

”Istället för att kämpa med tidningspapper: köp en förpackning engångstallrikar och lägg mellan varje tallrik för att slippa nött porslin.” – se fler smarta tips hos Sköna hem här.

Så gör du flytten smidigare

Det jobbigaste vid en flytt är inte själva transporten eller ut- och inbärande av möbler och kartonger utan det är själva packandet av kartongerna. Därför kan det vara bra att ta detta tillfälle till att rena och kasta saker du inte vill ha med – för visst är det onödigt att packa med dig saker du inte end vill ha. När du sedan lägger sakerna i kartonger så bör du märka upp kartongen efter rum, för på så vis blir det lättare i nya hemmet eftersom det ara är att ställa in kartongerna rum för rum och packa upp dem på rätt plats. Dessutom slipper du leta efter en viss kartong när du gör på detta sätt. Smart kan också vara att göra en lista över hur många kartonger som märkts med vad för då kan du snabbt se om någon försvunnit eller hamnat tokigt när du vet att vardagsrummet till exempel ska ha två kartonger men där står det bara en och så vidare.