Ta hjälp av flyttfirman och slipp stress

En fortsatt tuff bostadsmarknad väntar. I hela Sverige finns det bara en kommun som har överskott på bostäder. Bostadsbristen är utbredd och de unga drabbas hårdast. Det innebär många flyttar mellan olika andrahandskontrakt. När det sker med kort varsel kan det vara skönt att ta hjälp av en flyttfirma.

 

Oavsett om du flyttar för tionde gången eller för första gången kan det vara skönt att få hjälp. Särskilt om ni är flera som ska flytta ut från en lägenhet ni kanske bott i ett tag och samlat på er saker. Idag erbjuder många flyttfirmor flera tjänster där du kan få hjälp med packning, städ och flytt. Montrab.se är exempel på företag där flera tjänster finns. Förutom flyttstädning, transport och bärhjälp finns annan hjälp att få också. Så kallade mikrotjänster som det går att läsa om i dn.se. Det rör tjänster som att åka till apoteket och leverera medicin till att lämna över en nyckel till någons före detta. Oftast handlar det om summor mellan 300 och 500 kronor.

Tre tips inför flytt:

 

  1. Rensa upp– ta tillfället i akt och passa på att rensa upp hemma. Släng trasiga saker och ge bort sådant som du inte vill ha men fortfarande är brukbart. Skänk bort eller sälj och dra in en extra slant. Ett tips här är att börja i tid. Det tar oftast mycket längre tid än vad som är avsatt som gp.se ger exempel på.
  2. Packning– Packa och organisera i flyttkartonger om du ska packa själv. Flyttlådor går att köpa hos flera detaljhandelsföretag. Det går också att köpa eller hyra i samband med flyttfirma. Märk upp kartonger, helst på alla sidor så det går att se vad kartongerna innehåller.
  3. Städning– antingen kan du anlita en städfirma eller så kan du flyttstäda själv. Ska du anlita en städfirma kan du vända dig till din fastighetsmäklare eller till ett lokalt städföretag. Du kan även få skattereduktion om företaget du anlitar har F-skattsedel– RUT-avdrag som sr.se skriver om.