Design som aldrig går ur mode

Designklassiker är investeringar som inte går ur tiden. Snarare är det så att de kan bli mer värda efterhand. Nordisk formgivning är känd världen om för sin elegans och skulpturala enkelhet. 

Hästens

Hästens från Sängvaruhuset Elgen

Vad för design gillar du? Sådan som är vacker att titta på, eller möbler som är riktigt sköna? Kanske en kombination av dessa? I så fall är en Hästens det perfekta valet. Det är en blårutig klassiker med kvalitet.

Klassisk design från Norden

Nordisk design är välkänt på den globala inredningsmarknaden. Avskalat, enkelt och i ljusa material är typiska kännetecken.

Finsk glaskonst

En riktig kändis i sammanhanget är Iittala med sina vaser formgivna och designade av Alvar Aalto, redan 1936 – inför världsutställningen i Paris. I Residence Magazine går det att läsa mer om dessa vaser, som finns i olika storlek och färg att välja på, den gemensamma nämnaren är att vaserna utan undantag, är munblåsta. Fler finska glaskonstnärer är Timo Sarpaneva och Tapio Wirkkala.

Dansk klassiker

Danska Gubi är ett märke som även det har flera designklassiker, inte minst från sent 1940-tal En sådan är lampan Gräshoppa, formgiven av Greta Magnusson-Grossman. Denna kan du bland annat läsa mer om på Metro Mode.

Svenska ikoner

Josef Franks älskade och närmast ikoniska design går inte ur tiden – Elle Decoration

Josef Franks design finns i stort utbud på Svenskt Tenn, och där går det att hitta både nyproducerade upplagor av alla vackra tyger och möbler, men även vackra vintagevarianter med många års patina. En annan svensk möbeldesigner vars design och arkitektur är bejublad om känd världen om är Bruno Mathsson. Hans fåtölj Eva är fortfarande en storsäljare, trots många år ute på marknaden.