Bli av med dålig lukt i möblerna

Loppisfynd och äldre möbler tenderar att utsöndra en speciell doft, som för många upplevs som mindre trevlig. Denna lukt går dock att maskera på fler än ett sätt – men vill du eliminera doften helt och hållet finns det bara ett sätt som gäller, nämligen att använda ozon.

Att fynda möbler på loppis är populärare än aldrig förr, men en baksida med detta är att loppisfynd ofta har en speciell doft av ingrott och gammalt vilket inte alla uppskattar. Visst finns olika husmorsknep att ta till för att bli av med oönskad lukt i hemmet, men ger dessa verkligen en permanent effekt? Dessvärre inte. Det enda sättet att faktiskt eliminera dålig lukt på riktigt är att använda sig av naturens krafter genom att ta till ozon, det bryter nämligen ned de partiklar som orsakar doften och motverkar också att dessa tar fäste igen. Men hur får man tag i aktivt ozon egentligen? Lättaste är att införskaffa en ozongenerator vilket är en sorts luftrenare och sådana kan man både köpa och läsa mer om på http://ozongeneratorer.se/. Vill du däremot få hemmet att dofta gott inför en speciell tillställning, eller inför en försäljning, kan det vara en god idé att samtidigt addera en god doft – ozongeneratorn gör luften frisk, men tillsätter inga andra dofter nämligen.

Maskera dålig lukt i möbler

Vill du bli av med illaluktande doft i möbler hemma finns som nämnt tidigare, och i videon ovan, olika husmorsknep att ta till. En klassiker är till exempel att använda ättika såsom Sköna hem tipsar om, men bra att tänka på är att detta knep fungerar bäst om du vill rengöra en fläck på möbeln som doftar och att detta knep fungerar mindre bra om det bara är så att möbeln i sig har en viss doft. Är det till exempel en trämöbel som luktar kan du göra smart i att slipa möbeln både invändigt och utvändigt vilket tar bort dofter som satt sig i översta lagret. Sedan för att verkligen stänga inne ytterligare doft från den kan det vara bra att måla om möbeln med målarfärg vilket preserverar möbeln så att säga. Om möbeln fortfarande skulle sprida en obehaglig doft gäller det att maskera den, till exempel med kaffebönor eller lavendel vilka övermannar den dåliga