Att inreda för god sömn

Många har svårt att sov, så i sovrummet vill man ha de bästa förutsättningarna som möjligt för en riktigt god nattsömn. Detta inkluderar ett flertal aspekter som är viktiga att tänka på. Inte bara estetiska variabler men även material och temperatur. Ett sovrum att trivas i helt enkelt.

 

hotellsa%cc%88ngJa, många har problem med att inte kunna sova ordentligt om nätterna, något som bland annat tas upp i konsten just nu, som en kan se mer om här. Något som är väldigt viktigt när man ska komma ner i varv och sova gott genom natten, trots att det kanske är vår eller sommar och ljust ute, är att det är mörkt i sovrummet. Med rullgardiner eller kanske riktigt täckande persienner, blir det ofta mycket mörkare i rummet än med vanliga gardiner, och det gör verkligen din sömn en tjänst.

Inred med tyger och gärna i mörkare färgtoner

Dessutom är det inte illa om man lyckas inreda sitt sovrum i lite murriga färger, det ska trots detta kännas ombonat och mysigt. Gärna mycket textil som dämpar både ljus och ljud, en fluffig matta på golvet, tjocka linnegardiner i fönstret. Det blir inte bara mysigare med tyg i olika former, det ger dessutom rummet en lyxigare känsla. I en artikel i Expressen kan man få detta rådet av en inredningsexpert:

Min erfarenhet säger att man skall välja minst två nyanser mörkare än man tror sig vilja ha – Maria Celin, intervjuad av Expressen.

Även i Sköna Hem finns massor av tips på vad man kan tänka på när det gäller att få till inredningen i sovrummet.