Välj rätt lån för ändamålet

Det finns flera olika sorters lån på marknaden att välja bland, men vilket är bäst för dig? Det beror på vad du ska använda dina lånade pengar till och hur mycket pengar du lånar samt av vilken långivare du väljer att låna dina pengar från.

På https://www.euroloan.se/lana_50000kr går att låna upp till 50 000 kronor, men det betyder inte att du måste låna maxbeloppet. Det viktiga när du vill ta ett lån är nämligen att bara låna så mycket pengar som du faktiskt är i behov av. Och det finns flera olika typer av lån att välja på, men det gäller att välja det lån som passar bäst för ändamålet som pengarna ska användas till. Något som exempelvis Dagens Industri uppmärksammat nyligen är hur man sett en boom på lån till renoveringar, vilka tas genom att utöka sitt befintliga bolån – vilket varit en bra lösning förr, innan de nya amorteringskraven trätt i kraft vill säga. Att utöka bolånet idag kan nämligen innebära ytterligare kostnader i och med striktare amorteringsregler, och frågan är då om lånet verkligen är värt det i slutänden?

Tips att tänka om lån

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på både när du ska välja vilken typ av lån du ska ta och vilken långivare som du ska vända dig till. Först och främst bör du räkna ut hur mycket extra pengar du faktiskt behöver för ditt ändamål, och sedan kan det vara bra att räkna ut vilken räntekostnad det lånet kommer innebära hos olika långivare. På så vis kan du snabbt se hur du kan få de mest förmånliga villkoren och ett tips är att kontakta långivaren direkt i stället för att använda de olika jämförelsesajterna som finns på marknaden, det är nämligen inte alltid dessa faktiskt ger de bästa lånerbjudandena. Smart kan även vara att kolla upp långivaren hos Finansinspektionen, exempelvis är det en uppstickare på lånmarknaden som nu är under granskning på grund av grandiosa löften och lite verkstad, vilket bland annat Expressen skriver om. Likaså kan det vara bra att läsa Metros granskning av olika snabblåneföretag som gjorts tillsammans med Kronofogden, och sedan undvika att välja de företag som listas där.