Trend göra egna möbler

De senaste åren har allt fler fått upp ögonen för att göra sin inredning och sina möbler själva. Det är nämligen väldigt poppis att sätta sin egen prägel på hemmet och det gör man verkligen genom att på egen hand skapa personliga ting.

Här kan man läsa om att allt fler kvinnor söker sig till gymnasieprogram med inriktning på möbelsnickeri. Varför fler kvinnor lockas till att utbilda sig och arbeta inom möbelsnickeriet finns det egentligen inget svar på men en orsak kan vara att det de senaste åren blivit allt mer populärt att göra inredning och möbler på egen hand. Det har också blivit allt viktigare med snygga designmöbler och fler uppskattar det nu än tidigare.

Kunskap, material och verktygloppis-marknad-möbler

Men man behöver faktiskt inte ha en utbildning inom möbelsnickeri för att kunna skapa sina egna fina möbler. Det som behövs är lite kunskap, rätt material och verktyg. Verktygen kan man få tag på till ett bra pris på en sajt som http://maskinspecialisten.com/ och materialet kan man också hitta på nätet om man så vill. När det gäller know-how finns även här en enorm kunskapsbas på nätet och den som vill kan hitta allt från videoklipp för inspiration till guider där man steg för steg går igenom hur man gör.

Piffa upp gamla möbler

Känner man sig inte superhändig men ändå vill göra något kreativt, finns faktiskt möjligheten att göra om sina gamla möbler, istället för att bygga helt nya. I Expressen kan man ta del av små smarta tips på hur man gör om sina Ikea-möbler så de får en personlig touch och blir lite mer som man själv vill ha dem. Ett tips är att byta ut de gamla benen på soffan och det här går bara på ett par minuter att göra. De nya benen piffar verkligen upp och skapar en unik känsla.