Sovrummet

Det finns flera rum i ens hem som är viktiga men det viktigaste rummet där vi faktiskt spenderar mest tid, ja det är i sovrummet. Därför är det ytterst viktigt att vi trivs i våra sovrum.

????????????????????????????????????????Visst säger experterna i Göteborgs-Postens artikel om sömn att det kan vara farligt att sova för länge, men när man har ett riktigt mysigt sovrum kan man ju faktiskt inte annat än att längta tills att man får gå och lägga sig. Men om man däremot inte har en ordentlig säng kan det kännas desto tyngre att faktiskt krypa ner under täcket. Till exempel skriver man hos Sleepo att det är ens personliga vikt som ska avgöra sängens fasthet, och om man har fel fasthet på sin säng kan det vara en anledning till att man sover dåligt. Men en av de vanligaste anledningarna till att man inte sover ordentligt är på grund av sovrummet i sig självt och dess inredning vilket gör det viktigt att se över detta om man försöker reda ut varför man kanske inte sover så bra.

Inreda sovrummet

När det kommer till att inreda sovrummet finns det en uppsjö av olika stilar och material som man kan använda sig av. Om man till exempel vill skapa en romantisk känsla kan man hänga upp en himmelssäng, vilket du kan läsa mer om här, eller så kanske man vill skapa en mer jordnära känsla med djupa färger och antika möbler. Vad man dock bör tänka på oavsett vilken stil man än väljer är att avstå ifrån att inreda med tv eller dator i sovrummet – dessa får oss nämligen att sova ännu sämre enligt en artikel i DN. Men egentligen är det svårt att ge tips på just konkreta inredningstips. Det viktigaste är nämligen att inreda efter en stil som passar ens personlighet och ett smart tips är att låta sig inspireras av olika sorters inredning och sedan göra det till sin egen – men glöm inte att inte sova för mycket, för det är inte heller bra för hälsan.