Slipat golv med trendigt mönster

Föreställ dig skillnaden av hemtrevnadskänslan du får om du kliver in i ett hem med halvkladdigt och trist linoleumgolv, jämfört med ett hem med en välslipad fiskbensmönstrad ekparkett. Det råder inga som helst tvivel om att ett välslipat trägolv är det lyxigaste man kan tillföra sitt hem, och med rätt underhåll har parketten en lång livslängd.

På golvslipning.net erbjuder de golvslipning och golvläggning och vi kan varmt rekommendera den som vill lägga, eller polera sitt golv, att höra av sig till dem. De har lång erfarenhet i branschen och det kan vara en bra idé att söka sig till en med många års erfarenhet, eftersom trä är ett levande material och man måste ha spetskunskaper för att kunna lägga det bra, annars kan det gå som för den här personen som inte fick ersättning för sin skadade parkett.

Parketten är hetare än nånsin

Det är inte direkt en nyhet att vi svenskar älskar parkettgolv. Över huvud taget är trä ett prestigefullt material, eftersom det kräver en hel del korrekt skötsel. Men är det inte värt det? Känslan av att befinna sig i ett rum med träparkett i något spännande mönster är oslagbar.

Så vilka trender är det som gäller inom golv? Framför allt är det några stilar på parketten som är riktigt heta just nu:

  • Blanda olika träslag
  • Fiskbensparkett
  • Dubbel fiskben
  • Mönster i holländsk stil
  • Rutmosaik
  • Stegformat

En del vill göra golvslipningen själv. Det går, men då måste du hyra en golvslip om du inte äger en sådan redan. Du bör också se till att ha rätt typer av oljor och behandlingsmedel och rätt slippapper om du ska slipa själv. Om man räknar på alla saker man måste köpa och hyra för att göra jobbet själv, brukar det löna sig att anställa någon hantverkare som gör det åt en istället. Du bör också ha i åtanke att en golvslipning som utförs på ett felaktigt sett kan kosta dig dyrt senare istället.

Vi rekommenderar experter att utföra golvslipningen och vill du inte bara ha vanliga klickparkettgolv utan gedigna parkettgolv är det också experterna du ska vända dig till. Då vet du att jobbet blir korrekt utfört. Lycka till!