Sänk värmekostnaderna

En hel del pengar och energi går åt att värma upp ett hus, speciellt på vintern. Men det finns en hel del knep man kan ta till10459300-house-and-energy-certificate för att hålla nere elkostnaderna. Exempelvis kan man börja köpa el per timme, byta ut gamla fönster och sänka temperaturen i huset.

I SvD Näringsliv kan man läsa om att Energimarknadsinspektionen tror att avtalsformen där man köper el per timme kommer att bli vanligare i framtiden. Med hjälp av denna avtalsform kan de som har ett eluppvärmt hus spara pengar genom att styra sin förbrukning till tidpunkter då priset på el är lägre. Genom att köpa el per timme och undvika att förbruka den när den är som dyrast, kan man tjäna runt 5 000 kronor per år.

Byt ut fönster och dörrar

Det är dock inte alla som har möjlighet att köpa el per timme, men turligt nog finns andra sätt att hålla nere kostnaderna för uppvärmning av huset. Exempelvis ger många energiexperter tipset att man bör byta ut alla fönster och dörrar som är gamla eftersom äldre modeller ofta släpper in en del kalluft in i huset. För att byta ut fönster och dörrar kan man exempelvis kontakta http://www.fonsterexperterna.se/, som även monterar de färdiga fönstren. För att komma i kontakt med företagen kan man klicka sig in på deras hemsida eller besöka dem på Facebook.

Sänkt temperaturen i huset

Förutom att byta ut fönster och dörrar kan man exempelvis göra saker som att sänka temperaturen inne någon grad för att hålla nere energikostnaderna. Om man bor i villa och sänker värmen med en grad får man ungefär fem procent lägre kostnad för uppvärmningen, tipsar Energimyndigheten. När man sedan reser bort kan man sänka temperaturen så mycket som till 15 grader.