Så får du en snygg och funktionell heminredning

För att få ett funktionellt hem ska man fokusera på förvaring av saker och placering av möbler och utrustning. Nedan löper några tips om vad man kan tänka på.

 

Förvaringsmöbler kan vara trist att köpa, men faktum är att marknaden börjar få ett bättre utbud av snygga förvaringsmöbler. En möbel som ofta glöms bort är till exempel hurtsen, som man kan hitta hos exempelvis https://mallofdesign.se/hurts/. En hurts kan användas både i vardagsrum som sidobord, i kontoret under skrivbordet eller i sovrummet som sängbord. Dessutom är det en prisvärd möbel. Enligt en artikel från Sveriges Radio har inköp av heminredning ökat markant den senaste tiden. Man tror att detta beror på att inredningens fokus har flyttats från praktiska möbler till snygga designmöbler som man gärna vill visa upp för gäster eller på sociala medier.

 

Så organiserar du bäst hemma

 

  • Tänk över placeringen. Enligt en artikel på NT.se är det mest praktiska i ett kök att redskap och tillbehör ligger nära till hands så att de är enkla att nå. Exempelvis kan man inreda snyggt med några tjocka skärbrädor, oljeflaskor och färska örter och kryddor bredvid spisen eller där man brukar stå och laga mat för att det ska gå snabbt att laga mat. Dessutom bör man placera maskiner som behöver vatten, som kaffebryggare och vattenkokare, nära en kran.
  • Ett hem ska alltid ha funktionella ljuskällor, speciellt eftersom vi i Sverige har en lång och mörk vinter. Det behövs olika typer av ljussättning i olika rum och för olika ändamål. Vissa lampor behöver vara starka och riktas rakt medan andra bör vara mer dova.
  • Möblernas höjd. Om man bor i ett kök som inte varit renoverat på många år kan det hända att möblerna är för låga eller att handtag och knoppar placerats för långt ner. Detta är något man bör justera både för funktionaliteten och för sin egen rygg.
  • Gällande badrummet är det både funktionellt och snyggt att inreda med två tvättfat eller två duschmunstycken på väggarna i duschen. Detta då badrummet ofta behöver användas av flera personer på morgonen eller kvällen.