Praktiska möbler

Svenskar har ofta dille på möbler och de skandinaviska möblerna är dessutom mycket praktiska rent generellt. Dock finns det vissa möbler som enbart är skapta för att fylla en funktion. Några av dessa ska vi presentera i den här artikeln.

De möbler som kan vara extremt bra att ha tillhands är ofta dem som fyller flera funktioner på samma gång. Till dessa möbler hör exempelvis bäddsoffor och sängskåp, men även satsbord och vägghängda hyllor, skoskåp och dragdörrar m.m. Bäddsofflagret är ett bra ställe för bäddsoffor och dylikt och gör sig snygga i alla hem.

person i bäddsoffaBäddsoffans egenskaper

En bäddsoffa är en säng och en soffa i en och samma möbel. När den används som soffa är sängdelen indragen under eller soffan är hopvikt med ryggstöd och överdrag. Bäddsoffor kan se helt olika ut beroende hur de är designade. Ett tips är att köpa en soffa med möjlighet att bli en dubbelsäng, eftersom du kan ha flera gäster på besök samtidigt. Bäddsoffor kan antingen utgöra soffan i ett vardagsrum, en säng i ett gästrum eller som sovplats i ett barnrum. Den är också bra när du inte har mycket plats.

Satsbord

En både snygg och smart möbel är satsbordet som har varit populärt i flera decennier nu. Satsbordet består av flera bord som går in i varandra och kan ställas bredvid varandra i en snygg utformning. Idag finns det oerhört stilfulla satsbord designade av de mest kända möbeldesigners i världen. Dock kan du få ett prisvärt satsbord på vanliga möbelvaruhus också.

Sängskåp – vik ihop din säng

En stående säng? Jo, visst finns det. Med ett sängskåp kan du ha en säng ståendes framme när du vill och ta bort den när du vill. Sängskåpet kan du också köpa på Bäddsofflagret och finns då i flera utföranden. Ha sängen framme och använd sidoskåpen och hyllorna för förvaring, eller fäll undan sängen i skåpet och låt den bli ett med väggen när du vill ha mer space i rummet. Smartare möbel får du leta efter!