Nya kuddar efter februarisemestern?

Många känner att de vill förändra något i inredningen i februari. Det beror inte sällan på att de varit på semester, och fått inspiration från platsen där de varit. Om du har varit på sydligare breddgrader, där det är vanligare med kuddar i inredningen, under februari och vill ha liknande stil hemma kan du hitta kuddar i trendiga färger på nätet.

Det behövs inte mycket för att förändra vardagsrummet. Det kan räcka med några nya, fina kuddar för att liva upp soffan. Kuddar är vanligare utomlands än i Sverige, och det är ingen slump att efterfrågan på såväl kuddar som annan ”osvensk” inredning är stor i februari och mars. Många väljer att lämna den svenska vintern för en vecka eller två när det är som kallast i landet, och styr kosan mot länder kring medelhavet, som Marocko eller Turkiet. Där blir de ofta inspirerade av den lokala inredningen, skriver 24Kalmar.

Vårens trender

Lila kuddeI dessa länder är det vanligt med kuddar i mängder inomhus, och de finns också att köpa i varuhus och på basarer. Om man flyger lågprisflyg har man dock sällan möjlighet att köpa med sig något som är tungt eller skrymmande på planet hem. Men misströsta inte: det går att köpa kuddar som livar upp vilket hem som helst på nätet, i Sverige.

Flera inredningsbutiker har nu till våren fyllt på med kuddar i vårens stora trendfärger, d.v.s. rosa, blått och olika nyanser av grönt. Förutom kuddar är det också inne med sittpuffar. De kan användas som fotpall när man sitter uppkrupen i fåtöljen, eller att sitta på när man är fler i vardagsrummet. Drömmer du om en riktigt stor fåtölj i vardagsrummet, men är orolig för hur alla ska få plats när ni är många. Sittpuffar, och kanske också stora kuddar som gör det bekvämt att sitta direkt på golvet

Fler tips för vardagsrummet hittar du här. Förutom kuddar rekommenderas fruktfat, krukväxter, och bords- och golvlampor. Vill du ha en exotisk känsla kan du välja en panter eller leopard i porslin. Tänk på att troféer gjorda av riktiga djur ofta är ett resultat av tjuvjakt.