Möbel och inredningsmässan 2015

Det var i tisdags förra veckan som årets stora möbelmässa, Stockholm Furniture Fair på Älvsjömässan, drog i gång och avslöjade året stora trender och nyheter för oss möbelintresserade.  Detta är även någonting som Metro har rapporterat om och de har kategoriserat mässan på ett väldigt smart sätt. I de olika kategorierna som veckans snackis, gästspel, monter, ha-begär, blomster, hajp och material är det enkelt att få en överblick kring vad som varit det bästa för veckan. Och summa summarum kan man efter ett besök på mässan samt med inspiration av tidningarnas recensioner se vad som gäller för året 2015 i möbelväg.

Någonting som det pratats mycket om är att 60-talet är tillbaka och hur det kommer att synas även i möbelväg. Det gjorde det även på mässan, bland annat i Ginger and Jaggers art Deco-monter. Med ljuva pasteller och fantastiska lampor var det kanske det mest moderna. Men det är viktigt att vara medveten om att en pastell möbler måste kombineras med bra lampor – annars kan det slå helt fel. Bäst är det att handla lampor på nätet och på Lampgallerian kan du få en bra överblick på prisvärda och trendiga lampor. Om en känner att pastell och 60-tal inte alls är rätt kopp te så är det industriellt som är den rätta vägen att gå vad gäller inredning. Metall och liknande material är mycket populärt, speciellt vad gäller detaljer. En möbel som många nog kommer sukta efter i år är just den fåtölj som i mjukt tyg kombineras med mässing – vilket ger en fantastisk känsla.Inredningsbloggen

Utöver ovanstående trender är 2015 även en förlängning på förra årets personliga inredningsmode. Nu ska man dock även ta steget och våga skapa själv. Ifall du har svårt att förstå hur det ska fungera, kolla då in denna artikel som visar vad du kan göra med redan existerande möbler för att få de personliga. Så här skriver de till exempel hur du kan göra med kontorsstolen:

Du tänkte dig en snajdig Y-stol till kontoret. Men rackarns om inte det här snabba hacket får dig att åka direkt till blågula varuhuset i stället. Eftersom det är Ikea är foten redan lös i paketet och redo att sprejas med mässingsfärg.