Lösningar för de trångbodda

När det kommer till våra bostäder så är det många som väljer att klämma in sig på några få kvadratmeter. Då gäller det att plocka fram kreativiteten och göra det bästa av det utrymme man har att tillgå.

3431804-chandelier-purple-silhouette-isolated-on-whiteOavsett vad det är man drömmer om så ska man inte låta ens drömmar bli besegrade av ens få kvadratmeter. Det gäller bara att man tänker lite utanför boxen och försöker klippa och klistra till man blir nöjd. Om just detta har Expressen en rad olika tips för att underlätta.

Trapphyllor, speglar och smart förvaring

Ja, nu när allt fler verkar intressera sig för att få det så bra som fint som möjligt i sina hem verkar det även finnas ett större utbud och mycket mer inspiration att få tag på. Allt från Kristianstadsmässan för Hus och Hem som lockar många besökare som SverigesRadio skriver om till mängder av bloggar man kan söka inspiration från. och då vi handlar allt mer online och finner trygghet i det har det med ens blivit ännu enklare att få det så som man vill ha det hemma. För, kan man inte trolla med sin boyta gäller det att trolla men inredningen.

Så, vad kan man då göra för att lura sin boyta? Jo, genom att införa mer speglar i hemmet ser det större ut då en spegelvägg lurar ögat. Man kan ävenjobba med smart förvaring genom att gömma prylar i lådor och puffar vilket ger sken av ett stilfullt hem med lite saker. Sen ska man tänka på att är det så att man verkligen vill ha en inredningsdetalj så gäller det att göra plats för den. Så, vill du ha en kristallkrona kanske du inte kan ha mängder av andra saker som stör, men det vill man ju ändå inte ha om man får sin krona. Prioriteringar är a och o i ett litet hem – förutom städning.