Välj rätt inflyttningspresent

För att undvika den tråkiga och onödiga presenten kan du välja att se över vad personen behöver eller vad du tror kan bidra till en inbjudande känsla till det nya hemmet.
De flesta som flyttar från nuvarande bostad behöver allt ifrån köksartiklar till nya Möbler, men själva inflyttningspresenten ska vara speciell och visa att du känner personen.

Förslag på olika gåvor

  • Om personen gillar exempelvis mysiga filmkvällar kan doftljus eller en popcornmaskin vara en trevlig present. Även stora kuddar eller en mjuk gosig pläd att vira runt kroppen i soffan kan vara en intressant och självklar gåva för båda unga och äldre personer.
  • Ett annat alternativ till någon matglad eller de som brukar bjuda på stora middagar med kompisgänget kan vara peppar- och saltkar, förkläde i skinn eller en fin uppsättning av dyrare vinglas.
  • Även en te- eller kaffe-älskare kan se värdet i att få en gåva av olika kaffe- eller tesorter, kanske en fin kaffekopp eller en tekopp.
  • Det skulle dessutom funka att ge provsmakningar på olika ostar eller choklad som inflyttningspresent.
  • Att ge den traditionella blomman i krukan, kan fungera för äldre som tycker om blommor. Man kan även skoja till det och ge ett litet växthus med små miniatyrplantor som gåva, vilket kan ses som en stor gåva till jordnära och trädgårdsintresserade personer.
  • Lyxiga krämer och spapaket med skumbad, oljor, nagellack och nagelfilar är också trevligt inslag i vardagen, vilket kan behövas i flyttens röriga miljö.
  • Om du är osäker brukar alltid lite lyxigare förbrukningsvaror vara välkomna. Exempelvis en fin sort olivolja från din lokala saluhall.

Den mest värdefulla och lättaste gåvan att ge är nog att bjuda ut personen på en god middag och dricka efter all flyttkaos, då personen kanske inte har fått upp alla köksartiklar i köket och det kan ge ett lugn hos personen.