Hjälp med flytten

Ifall man står inför en flytt kan det vara skönt att anlita ett företag som hjälper en med både flytt och städning. I framtiden kan till och med denna hjälp vara avdragsgill.

I den här artikeln kan man läsa om att Moderaterna nu vill införa flytt-RUT, alltså att RUT-avdraget utökas till att omfatta även flyttjänster. Varför de vill införa detta är för att det skulle kunna leda till över 1 000 nya jobb och ökade möjligheter för de människor som vill ha hjälp när de flyttar. Huruvida den sittande regeringen med Stefan Löfven i spetsen kommer att överväga det här förslaget eller inte återstår att se.

Kolla upp företaget

Klart är i alla fall att det finns en hel del hjälp att få när man flyttar. Dels kan man få hjälp med själva flytten och att bära flyttkartonger och möbler. När man anlitar flytthjälp är det oerhört viktigt att tänka på att verkligen kolla upp flyttfirman innan eftersom det finns en hel del oseriösa aktörer, skriver Svd. Ofta handlar det om att flyttfirmorna tar för mycket betalt eller råkar skada möbler eller inredning. Det är viktigt att teckna ett skriftligt avtal med flyttfirman där man kommer överens om pris, vad flyttfirman ska hjälpa till med och så vidare.

Böter för dålig städning

En annan typ av hjälp som man kan få vid flytten är flyttstädning. Det finns mängder av olika firmor man kan anlita, speciellt i storstäderna. Vill man ha hjälp med städning i Stockholm så kan man boka enkelt på flyttstädningistockholm.nu. De flesta som ska flytta tar faktiskt hjälp med städningen. Detta är mycket på grund av att slarv med flyttstädningen kan kosta en dyrt. Man kan nämligen få dryga kostnader om städningen anses vara undermålig, rapporterar Dagens Nyheter.

1794724-professional-mover