Fixa bättre luft inomhus

Att andas frisk och fräsch luft är viktigt för att vi ska må bra, och för att skapa ett bra inomhusklimat kan man ibland behöva hjälpa luften på traven. Det finns till exempel luftrenare som man kan köpa och vill man inte det så finns det andra knep att ta till – visste du till exempel att vissa växter bidrar till en högre kvalitet på inomhusluften?

Luft och gott inomhusklimat är viktigt för att vi ska må bra, och extra viktigt är det att ha bra luft om man är allergisk. Företaget Coway, som hittas på adressen http://www.coway.se, har till exempel luftrenare speciellt utformade för allergiker och astmatiker som man köpa och installera. Detta företag är till och med rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet och det säger en hel del om hur bra deras renare är. Men det finns såklart fler saker som du måste kolla upp innan du sätter upp en luftrenare för att luften ska bli så fräsch som möjligt. Något som exempelvis Råd & Rön skriver om är att även ta följande i beaktande.

Tips för bättre inomhusluft

  • Ventilationen – är den optimal eller behöver en OVK-kontrollant komma och undersöka?
  • Städa kontinuerligt – damm och smuts påverkar inomhusluften så var noga med att städa minste en gång i veckan, fler om du har husdjur.
  • Rök aldrig inomhus – säger sig självt kanske, men att röka inomhus är inte bra för luften.
  • Undvik heltäckningsmattor – en grogrund för damm och smuts som är svår att få helt ren.
  • Fyll hemmet med gröna växter – växter i hemmet renar luften och kan göra att inomhusklimatet bättras.

Om du håller dig till ovanstående punkter kommer din luft hemma kännas riktigt fräsch inom kort. Tänk bara på att välja rätt sorts växter, något som bland annat Sköna hem skriver om. Och hos Elle Decoration listar man dessutom vilka växter som gör sig bra i vilka rum. Vad man bland annat tipsar om är att ha en Benjaminfikus i sovrummet om man vill få bättre sömn och en Krysantemum kan passa rökaren då den absorberar till exempel benzen. Sen kan du alltid komplettera med en bra luftrenare också såklart, här räknas fördelarna med luftrenaren Coway AP1008 upp som passar just för allergikern: