Feng shui i köket

Många menar att köket är hemmets hjärta. Och hur ska vi då inreda och planera om inte med harmoni i fokus och att ständigt trumma på ordet balans.

1293629-peacock-plumeEtt hem i balans är ett liv i balans skulle man kunna säga. För hur många timmar spenderar vi inte i våra hem. Modekreatören Irene Ronström har satsat på att bjuda hem Feng shui till hennes hem för att skapa större harmoni.

Välj färger och vitvaror med omsorg

Att bara handla hem det ögat tycker är vacker är inget fel. Men ska man tänka Feng shui så handlar det om att tänka ett steg längre. Då har färgerna valts med omsorg enligt den Kinesiska läran. En lära som handlar om att man ska utgå från de krafter som finns i naturen – och att man ska placera dem rätt för att få energi och inte bli bestulen på den. Det är även viktigt om man tänker till köket att välja vitvaror som är tysta och problemfria för att skapa så god balans som möjligt. Se Cylinda som har ett stort utbud, och som även tänker på miljön.

”Som företag har vi ett ansvar att minimera vår påverkan på miljön. Det gör vi bland annat genom att utveckla energisnåla produkter med hög kvalitet och lång livslängd. ”

Tänk färg och material

De material vi har hemma påverkar oss, likaså de färger vi väljer att inreda med. För att få en så bra koll som möjligt är det bra att lära sig mer om färglära. Vad Irene gjort är att hon har valt att använda sig av mjuka färger i hallen såsom orange och sedan hålla kvar i den värmen i köket med bland annat gult och inredningsdetaljer såsom lerkrukor. Om du känner att du vill vara trendig och inte helt hänga på Feng shui kan du läsa mer här om vad olika populära inredningsdetaljer står för.