Feng Shui i hela hemmet

Vi har tidigare skrivit om feng shui i köket – men nu vill vi fokusera på hela hemmet. Detta efter att Helsingborgs Dagblad har lyft ämnet och skrivit om hur det kommer att få oss att må bra. Så här står det inledningsvis i artikeln:

Med små finjusteringar kan du få en lugn känsla hemma. Det kan handla om att placera om möbler eller tillsätta ny färg för att få den känsla som man strävar efter.

Och Feng Shui är någonting som vissa hävdar är vetenskap med andra säger att det bara är så kallat ”hokuspokus”. Oavsett vad en dock tror, verkar det vara ????????????????????????????????????????någonting som har en viss sanning i sig – i och med att många säger sig ha känt av en skillnad beroende på möblering. Feng Shui kommer från början från Kina mne de sista årtioenden har det blivit någonting som är minst lika vanligt i västerländska hem. I Sverige började det pratas om detta begrepp runt 80-talet och sedan dess har det varit någonting som är återkommande när det kommer till inredning. I vårt tidigare inlägg skrev vi att färgen är viktig när det kommer till fengshui i köket och så är det även för övriga hemmet. De färger vi har påverkar nämligen oss väldigt mycket. Bland annat ger gult och orange en värme till ett kök, som annars är väldigt vitt. Det finns även färgkombinationer att lära sig som ska påverka hur man är som person. En väldigt ”vild” person ska kanske inte ha rött, utan snarare en lugnande blå färg.

Yin och Yang, färgkombinationer, hur möbler fungerar tillsammans och allt som gör att hemmet är välkomnande och varmt är även någonting man lyfter när Nicolina Richarson besöker Kulturhuset för att föreläsa om Feng Shui. Är du intresserad av detta så är det verkligen ett måste att ta sig till.