Färre lån till renovering

Just nu är det inte många som höjer sina bolån för att ha råd med en renovering rapporteras det i medierna. Ett lägre antal personer än på tio år genomför renoveringen med lånade pengar. Men renovera är ibland ett måste eftersom det på dagens marknad är svårt att sälja ett renoveringsobjekt. Vissa renoveringar lönar sig dock mer än andra.

598783-toy-house-and-drawings

Färre än på länge höjer sina bostadslån för att renovera bostaden, skriver svd.se. I den senaste undersökningen svarade endast 22 procent av svenskarna att de renoverat för lånade pengar de senaste åren och dessa är de lägsta siffrorna på tio år. Experter tror dock att vi kan få se en ökning igen i närtid eftersom man tror att många kan passa på att höja lånen för att till exempel renovera kök eller badrum.

Svårare sälja renoveringsobjekt

Det kan vara lönsamt att renovera bostaden eftersom det blivit allt svårare att sälja bostäder som behöver renoveras. 61 procent av mäklarna hos Fastighetsbyrån ser en minskad efterfrågan på renoveringsobjekt i dag om man jämför med några år sedan. Köket och badrummet är generellt de rum som blir mest lönsamma att renovera, uppger dn.se. Vill man inte höja sitt bolån eller om man kanske inte har ett bolån, kan man finansiera renoveringen på andra sätt. Exempelvis kan man ta ett privatlån hos lånegivaren http://www.springfinance.se/ som kan låna ut upp till 350 000 kronor.

Vissa renoveringar bättre än andra

Självklart lönar sig alltid en renovering om den får en att trivas bättre i sitt hem och om man tycker att hemmet blir mycket finare. Men innan man går och tar ett lån och börjar renovera för att tjäna på det vid försäljning, bör man tänka på att investeringen inte alltid kan räknas hem. Det är framförallt renoveringar i dyrare områden och dyrare bostäder som lönar sig. Har man ett mer exklusivt boende kan det alltså löna sig att göra större ingrepp på tusentals kronor. Annars är det alltid bra att göra mindre förbättringar som att laga hål, måla eller tapetsera väggar och liknande. Läs mer.