Ett rent hem

Har du ett stort hem? Eller kanske väldigt lite tid, ork eller lust med att städa? Då är det smart att anlita hemstäd för att få det tråkigaste med att äga hus omhändertaget, nämligen just städandet. Dessutom kanske du städar helt fel!

Badrum litetDet är ungefär sex av tio personer som tycker att städhjälp är positivt enligt en ny undersökning som går att ta del av på Metro. Den vanligaste kunden är enligt städfirmor själva är småbarnsfamiljer där båda föräldrarna jobbar heltid och försöker få tiden att gå ihop med hemmet, familjen och jobbet. Genom städfirman Spodra Lux AB är detta snabbt fixat.

Att städa med nya kunskaper underlättar

När man städar är det vanligt att man gör vissa saker som en kanske har lärt sig från föräldrar eller gamla regler från hemkunskapens forna dagar. Men det är inte alltid att man städar på det mest effektiva sättet utan gör en del ”fel”. Sådana kan vara att man, när man städar bort damm, börjar nedifrån i stället för uppifrån. Detta är inte så bra, då ramlar damm och smuts ner från hyllor och skåp på det golv som en just har städat. En huvudregel en alltid ska ha med sig är att det är mycket bättre att börja uppifrån och ta golvet sist. En smart taktik när man vill göra ren micron är att fylla en skål med vatten och vinäger, sätta denna i micron på högvärme i minst två minuter. Sedan efter att dessa två minuter har passerat kan man öppna micron igen och ta hushållspapper för att torka bort matresterna enkelt och effektivt. Sedan är vidare ättika en av de bästa rengöringsprodukterna och dessutom så himla mycket bättre för miljön än i princip alla andra. Såpa är också en klart lysande stjärna. Mer smarta städtips kan du hitta i denna artikel hos Expressen.

För att få igång en vårstädning nu inför sommaren kan man vidare ta del av detta. Här står nämligen ett par handfasta råd uppskriva, lätta och begripliga. Det handlar bland annat om hur man börjar. För detta kan ibland kännas som det svåraste. Det första man kan göra är att ta bort saker, plocka undan och röja lite bland klädhögar och prylar som ligger framme. Sedan ta ut alla mattor och skaka dessa. Kuddar och plädar likaså. Vidare tips här.